Alles over Amethist

Waar komt Amethist vandaan?

De voornaamste vindplaatsen bevinden zich in Brazilië en Uruguay, maar minder bekende locaties, zoals Afghanistan, Marokko, Mexico en Oostenrijk, herbergen ook deze schitterende edelsteen. Het lijkt bijna alsof Amethist over elk werelddeel te vinden is, elke vindplaats geeft de steen zijn unieke kleurschakering.

De naam Amethist heeft Griekse wortels en stamt af van het woord "Amethystos," wat "niet dronken" betekent. De Grieken geloofden dat Amethist bescherming bood tegen dronkenschap en verslaving, wat deze edelsteen een diepere symboliek geeft. De geschiedenis en betekenis achter Amethist voegen een extra dimensie toe aan zijn aantrekkingskracht.

Hoe ziet Amethist eruit?

Amethist is kwartssoort dat zijn paarse kleur te danken heeft aan gammastraling en de aanwezigheid van IJzer. De kleur is afhankelijk per mijn zo is een dieppaarse variant maar ook een lichte lila en nog vele kleurschakeringen daar tussen.

Amethist ontstaat in diverse vormen, waaronder prachtige Amethist geodes, ruwe stukken en schitterende kristalvormige Amethist clusters. Voor iedere liefhebber is er een passend stuk te vinden, van imposante Amethist geodes tot verfijnde Amethist clusters die elegant op een standaard worden geplaatst.

Metafysische werking van Amethist

Naast de verscheidenheid aan vindplaatsen en vormen, staat Amethist ook bekend om zijn veelgevraagde metafysische eigenschappen, met name rust, kalmering en ontspanning. Dit maakt Amethist meer dan alleen een mooie en aantrekkelijke edelsteen; het biedt ook een kalmerende invloed.

Dankzij deze eigenschappen is het dus fijn om een Amethist trommelsteen bij je te dragen of een Amethist hanger om te doen wanneer angst of spanning de kop opsteekt. Voor degenen die kampen met slaapproblemen, kan het plaatsen van een prachtige Amethist cluster op het nachtkastje niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Terug naar blog